165. Artivisme Fem Eco a l’institut Joanot Martorell

El passat 10 d’abril de 2024, alumnat de 3r i 4t d’ESO de l’institut Joanot Martorell d’Esplugues de Llobregat han participat en una acció d’artivisme al centre educatiu, per a la cura del medi i de les persones en el marc de la campanya «Fem Eco: connectem el gènere i el medi ambient a l’escola i al món». Les participants alhora formen part del projecte Èxit de l’ajuntament del municipi.

Durant el segon trimestre d’aquest curs 2023-2024 l’alumnat ha realitzat tot un seguit de formacions i reflexions en el marc de la justícia global i l’ecofeminisme. Un cop viscudes les formacions, van investigar el seu propi centre educatiu i l’entorn per veure en quins espais es vulnerava o es potencia el dret al medi ambient sa i el dret a la no discriminació des d’una visió local i global.

Amb mirada de cura a l’institut, l’alumnat ha expressat missatges per a la no discriminació a les persones i per a un medi ambient sa i saludable. Aquest conjunt de missatges es recolliran al racó de les plantes que ha estat dissenyat i creat per l’alumnat. El racó està format per un arbre de cartó envoltat de plantes i que es podrà ampliar al llarg del curs per part de tota la comunitat educativa.

El racó de les plantes s’ha completat amb uns missatges amb reflexions i propostes de millora quant a les cures a les persones i al medi ambient:
Sobre la contaminació: apostem per més transport públic i generació de menys brossa.
Sobre la convivència: ens agradaria una comunicació més respectuosa i igualitària amb el professorat.
Sobre les emocions: tractem a les demés persones com volem que ens tractin i amb més paciència i tranquil·litat.
Sobre els banys de l’institut: volem una millor convivència i millors instal·lacions i neteja als banys.

Com a resultat del treball del grup-classe, aquest recull artístic, se situa a l’entrada de l’escola.

Moltes gràcies!

Deja un comentario